Romer+bensinmackar= inte bra

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3437&artikel=5293798
 
 
 
Romer deskrimineras på bensinmackar. OMG. Så helt plötsligt ska alla bli förskräkta och tycka synd om dem. Klart skall man inte dra alla över en kam, men va fan...man får ju skylla sig själv lite gran. 
 
Jag har bott i Bergsjön så jag ver vad romer är kapabla till. När jag jobbade på ett hotell i stan så hände det en rolig grej. Jag kommer in på mitt skift på morgonen så ser jag massa romer gå runt restaurangen, jag gick fram till vår arbetsledare och frågade vad dem gjorde där och hon sa att dem hyrde några rum med allt ingår och att dem ville ha frukost in på rummen inom kort. Jag blev förvånad och frågade om dem redan hade batalt för allt? Hon gav mig en blick och ba "nej, dem skall betala när dem skall checka ut" vilket jag svarade på med ett skratt. Alla som jobbade på hotellet var svenskar förutom städpersonalen som var thailändare. 
 
Vi va fem sex stycken som bar upp brickor fulla med mat upp till rummen. Efter att dem fick mat ville dem vara i fred och ville inte ha städning tills dagen efter, vilket jag (den enda) tyckte var konstigt. Frågade när dem skulle checka ut så fick jag "kl 12" som svar. Jag höll utkick hela tiden och så ser jag att en efter en håller på och gå ut ur hotellet. Jag gick upp till rummen för att kolla och det var ägg på väggarna, kondomer överallt, mackor med sylten ner i lakanen, gurkor och snus på fönstren och allt möjligt. Rummen var trashade. Jag sprang ner till receptionen och skrek "har dem checkat ut? Har dem betalat?" , "nej...vadå?" "dem har dragit" skriker jag och ser att dem sista tre vuxna kutar ut ur hotellet så 3 av våra manliga anställda kutade ut efter dem. No luck för dem romerna hade planerat allt noga. Min chef bad om ursäkt att hon inte litade på min instinkt. Vi hade alltså d3 otroligt skitiga rum att städa och 3 obetalda noter.
 
Många av dem romerna hamnar även på efterlyst en del, för sina otroligt grymma skills att gömma mat och alkohol och även elektronik i sina stora kjolar. 
 
Vill man inte ses som en av just dem där romerna så får man ju fan ta av sig sin "utstyrsel" och se ut som alla andra svenssons i Sverige. 
 
Som en mycket vis person sa, dem som ställer upp för sånna personer är dem som inte ens bor i områderna där sånna här människor bor, inte ens i närheten.Så hur ska dem som inte bor i områderna och aldrig haft dem här problemen gå in och säga "ooohhh synd om dem , diskriminering, stackars dem, nu måste något göras". Patetiskt. Det är det som är problemet med Sverige. Ingen har en aning om vad fan alla håller på med. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0