Stil imperium - Tyra Sjöstedt

Vackra svenskan Tyra Sjöstedt - äger en av dem mest populära bloggar i Europa, varje dag kikar det in cirka halvmiljon unika besökare till henne. Tyras blogg "strikes you with her" naturlighet och öppenhet: smärta, rädsla, sorg och döden kommer i samspel med glädje, konstanta fester, fotosessioner och scener ur hennes "babys" liv - modeföretaget av kläder och accessoarer ,,Style by Tyra".
 
Under hennes 26 år , Tyra - den roll ledande modellen och förebilden för många unga tjejer och den utnämnda "Sveriges sexigaste kvinna" för svenska män, med samma framgång lyckats blogga och starta ett företag och bibehålla ett bra samspel mellan det ena och det andra.
 
- Berätta , hur startade din resa mot bloggosfären?
- Jag började blogga när jag åkte på ett modelljobb till Istanbul. Jag ville bara att mina nära och kära skulle följa med på den resan och se hur jag levde där. Jag hade ingen aning då hur stort allting skulle bli.
 
- Kan du berätta hemligheten bakom framgången av din blogg?
- Jag tror att hemligheten ligger i ärligheten, jag är alltid ärlig och uppriktig med mina läsare. Ärlighet och förtroende - grunden för framgångsrika projekt, oberoende om man vill tjäna stora pengar eller starta en toppblogg. På bara ett år har jag lyckats att starta mitt företag ,,Style by Tyra" , varit programledare för populär webbshow, parallellt med detta bloggade jag, vilket resulterade sig i "utbränning". Jag tog på mig för mycket, ganska snart förstid jag att jag inte mådde bra och bloggade öppet om det. Jag tror att min erfarenhet kan vara till nytta. Jag försöker vara en inspiration till mina läsare, bloggar cirka fem gånger om dagen och delar med mig massor med underhållande bilder.
 
- Fem gånger om dagen! För ryska bloggosfären är det en "omöjligt" cifra, men vid sidan om bloggen leder du ett företag...
- Är det mycket? (skrattar). I Sverige är det normalt. På tal om det så har jag en till blogg, en ryttarblogg. Jag har underbara människor runt om mig, som hjälper mig en del, men jag ofta frågar mig själv "hur hinner jag med allt detta?".
 
- Så du har otroligt populär blogg och ett eget mode imperium "Style by Tyra" att driva. Ser du på dessa två projekt som på affärsamhet (business) ?
- På bloggen tjänar jag en måttlig summa, så på den ser jag som på arbete. Style by Tyra är min framtid, men jag tar hjälp av bloggen för att utveckla företaget.
 
- Nu är det ju väldigt inne med modebloggar, men jag tror inte det kommer vara för evigt. Hur tror du det ser ut för bloggosfären i framtiden?
- Jo, du har rätt, i dagens samhälle är det omöjligt att undgå moderåd och lookbooks i bloggar. Jag har lite svårt att svara på om situationen kommer ändras och på vilket sätt, det kan hända att pitchbloggar blir mer populära. Till exempel min ryttarblogg (top tio listad på Sveriges professionella bloggar). Eller så kan det vara bloggar med mest views på vloggen. Svårt att säga.
 
- Under hösten kommer din bok att släppas. Skulle du kunna kortfattat dela med dig av lite råd till dina framtida läsare?
- Jag skall kontakta min utgivare och kolla om vi kan översätta boken till ryska. Det hade varit underbart! Min bok heter "Från blogg till business" och den handlar om min väg till framgång, där kan man läsa en hel del praktiska råd, dock är jag rädd att om jag skulle ge några råd här skulle jag behöva hela tidningen.
 
- Tyra, du är så ung. Det är nog inte så lätt för en sån ung dam att vara så stor boss?
- Jag jobbar med ett underbart team. Jag brukar vara hård när det gäller seriösa saker, men kan även vara ödmjuk när det gäller mina kollegor.
 
- Overall, kan du kalla dig själv för en stark kvinna?
- Ja, jag känner mig stark och självsäker i mina planer. Men om vi ska tala mer öppet, vilket jag vanligtvis brukar göra, så tar jobbet på mycket krafter och hälsa. Dock så brukar jag sakta men säkert återställa mig.
 
Tyras blogg - www.tyras.se
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: sandra

hej
tusen tack för tipset och hjälpen men att översätta texten :) har länkat din blogg i inlägget.
mvh/svenskabloggare

Svar: Varsågoda :) tack så mycket !
Mrs. Kaell

2012-09-28 @ 23:39:00
Postat av: Lanja - www.lanjas.com

omg yuta...

Svar: Yuta?
Mrs. Kaell


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0