Retuschering på skolorna, bra eller dåligt?

Hörde på morgon nyheterna idag att man vill börja med att erbjuda retuschering till skolbarn. Och föräldrarna var emot det , "Man skall ju jobba emot dem där utseendesnormerna i samhället inte förvärra dem" säger en orolig förälder. 
 
Jag tycker att det är fan på tiden! I USA har det här pågått ett tag redan, ett exempel är här. Jag menar varför skall det direkt ses som något förskräkligt att ett barn skall kunna ta bort finnar, rivmärken, sår och/eller blåmärken dem skäms över? Vuxna har väl glömt hur det var att ta skolkort. 
 
Kommer ni ihåg den stämningen som byggs upp innan ett skolkort? Just den dagen så kommer alla uppklädda )beroende på hur man ser på ordet uppklädd) och fina och just den dagen så får du världens finne mitt i pannan som bara skriker "titta på mig!", man skäms ju. Sen kommer man vara tvungen att köpa dem bilderna och alla kommer vilja se dem. Man brukar ju ge bort ett eller några av sina kort till vänner. Man vill inte ge bort ett fult kort? 

Jag kommer ihåg hur många på lågstadiet/högstadiet var missnöjda med sånna saker på sina kort som kan nu lätt retuscheras bort. Det är inte direkt så att det kommer retuscheras på finare hy, större ögon, läppar, finare hår, rosa kinder,mindre vikt och vad det kan vara. Det är bara att ta bort sår,blåmärken eller finnar?! Sånt som man normalt inte har på sitt ansikte (så att säga). Så varför skall föräldrarna gå emot något sådant? Det kan jag fan inte förstå.Det skulle ju förstärka barnens självkänsla?!
 
Det är sånt som gör mig så förbannad. Människor som är vuxna borde tänka lite va fan. Det är så enkelt! Men neeeeeej det ska bli värsta kalabaliken, över ingenting. 
 
När jag va liten och fick ett jävla fult kort på grund av lite gula tänder, eller ett blåmärke i pannan eller svullen överläpp efter operation (då halva läppen fick opereras bort) så önskade jag mig att man kunde få det försvinna på ett magiskt sätt. Det kallas photoshop nu för tiden. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0