Min drömskola för våra framtida barn.

När jag ser på hur skolorna är i Sverige just nu så vill jag absolut inte att varken min syster, som är nyssfyllda 5 år, eller mina barn börjar i någon skola här. Jag har gått i kommunal skolan själv här i Sverige och tycker inte det har gett mig något förutom alla dessa år då jag blev mobbad och slagen i skolan utan att någon gjorde något åt det. Förutom den utspridda mobbningen i skolan så fick alla klä sig hur dem ville, vilket ledde till att vissa klädde sig för horigt för sin ålder och andra klädde sig mycket finare och dyrare än dem andra vilket la all fokus på vart man är ställd i samhället än fokus på skolan och sin utbildning.

Dessutom så får man sluta i nian och välja en ny skola, gymnasiet, som man skall gå i. Vilket jag inte tycker är så himla bra heller, med tanke på min efrarenhet, när ja precis kom i i klassen och fick igång mina studier i 8:an så var jag redan efter 2 år tvungen att byta skola och börja om på gymnasiet.

Den skolan som jag skulle vilja ha mina barn studerande i skulle vara en privat skola. Den skulle se ut på följande sätt:

Man börjar redan från förskolan, sedan fortsätter man med sin klass till skolgången upp till 12:an (12 år utbildning, 9 klasser inklusive gymnasiet med den inriktning man väljer med kamrater från skolan som man har kännt i nio år).
Man har skoluniform, så alla är lika i värde och fokusen läggs på skolgången och inte på vilka kläder man har och hur man ser ut i dem.
Man har frukost innan skolan börjar, mellanmål och lunch bestående av hälsosam mat så ungarna orkar hänga med i skolgången.
Man har en fritidsgård som erbjuder akrobatik, tennis och fotboll. Tvspel, böcker och studiehjälp.
Skolan skall ha ball, discon och roliga aktiviter och utflykter.
Skolan skall ha klassresor och utomlandsresor, till exempel spåkresor till dem länder av vilka man läser språk (äventuellt möjlighet till utbyte av studenter med andra skolor utomlands under sommaren). Tyska, engelska, franska och spanska är ju dem mest populära språken på vanliga skolor, men i min drömskola skall man även kunna läsa lite annorlunda språk som till exempel japanska, grekiska, italienska etc
Skolan skall kunna erbjuda bättre praktikplatser, bättre utbud av praktikplatser.
Skolan skall betalas av föräldrarna därav föräldrarna även får vara med och bestämma (det får även barnen eftersom dem vet hur skolan skall kunna bli bättre).
Man skall ha vuxna jobbandes på skolan som håller koll så det inte förekommer saker som mobbning och rökning och annan förbjuden aktivitet på skolan.
Skolan skall ha deciplin i klassrummen, inte som man har det i Sverige just nu där barn får slå lärarna och tvärtom. Tro mig det förekommer. Dock ingen kamratfostran eller sådant som på vissa andra privatskolor.
Skolan skall ha bland dem bästa lärarna i hela Sverige, vet att många bra lärare inte har jobb, därav får dem jobba på denna skolan. På grund av detta kommer lärarna erbjudas bostad och ersättning för lokala resor, så dem kan jobba bra.
Alla barn på skolan kommer erbjudas hjälp som psykolog, läkare och studiehjälp för att få det bästa resultaten av skolgången.

Det är min drömskola. Och någongång kommer jag bygga denna skola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0