Mår man bra så gör man :D

Underbar dag på liseberg med syster och min bff med hennes barn :)


Everlast - I get by as a soundtrack to my life

Kunde inte sagt det bättre själv.


Die! Die again!

Livet just nu känns som en mardröm till och från. Helt seriöst så trodde jag att något skulle bli annorlunda, men icke sa nicke. Jag har (trodde jag) fått lite kick i det hela igen med min idé som jag började ta tag i nu i dagarna...men allt känns meningslöst helt seriöst och inte längre så intressant.

Depression på g, eller vad säger man?

Hade jag haft en "penis" så hade någon gurglat på den just nu kan jag lova.


Avenged Sevenfold - Nightmare


Konstiga drömmar

Undrar om det är bara jag som får ångest av drömmar man drömmer ibland? Sjukt jobbigt att drömma konstiga drömmar som blandar allt möjligt och omöjligt i mitt liv, saker som har hänt, saker som inte har hänt än och saker som kommer aldrig hända.
Att vakna upp och känna sig missplaserad i verkligheten är inte den bästa känslan kan jag väl få säga. Känns väl så där bra när man påminns om saker man har gjort som inte var bra direkt. Trotts att man lär sig, trotts att jag inte ångrar något i mitt liv för det har gjort mig till den jag är, så vet jag att vissa saker kunde man ha skippat och vissa saker hade man kunnat göra om.

NU får man ju leva med att ibland få en minnesbild och leva med den.

 


En kåt jävla mops

Vad jobbigt det är med en "unge" på bara 7 månader gammal, som är redan (!) inne på sin andra löpning på två månader, som går runt och juckar "ofrivilligt" på folk.
Jag trodde så klart att det skulle dröja minst ett år innan det här skulle hända, men ack så fel jag hade. Vad gör man i sådana här situationer?

I mina ögon är hon fortfarande en liten valp och ha sådant umgänge för henne är för tidigt tycker jag. Jag är jätte sugen på att köpa en livskamrat till henne, och gör vi det inom snar framtid så kommer det ju dröja ett till halvår innan han är könsmogen...så kanske om ett år så får vi lilla mini Nickis...

Men just nu så är den här tjejen en väldigt jobbig att umgås med. Hon har blödigt i mer än två veckor snart och ser fortfarande ut som att det kommer dröja innan löpningen har löpt ut (hehe)
Dessutom så slickar hon och juckar mot folk, just nu mest min man, "flippar över" över olika småsaker...som flygande fåglar utanför fönstret, nån tappar en soffa i sin lägenhet, barn som ramlar från cyklar och andra hundar som ignorerar henne...


Min drömskola för våra framtida barn.

När jag ser på hur skolorna är i Sverige just nu så vill jag absolut inte att varken min syster, som är nyssfyllda 5 år, eller mina barn börjar i någon skola här. Jag har gått i kommunal skolan själv här i Sverige och tycker inte det har gett mig något förutom alla dessa år då jag blev mobbad och slagen i skolan utan att någon gjorde något åt det. Förutom den utspridda mobbningen i skolan så fick alla klä sig hur dem ville, vilket ledde till att vissa klädde sig för horigt för sin ålder och andra klädde sig mycket finare och dyrare än dem andra vilket la all fokus på vart man är ställd i samhället än fokus på skolan och sin utbildning.

Dessutom så får man sluta i nian och välja en ny skola, gymnasiet, som man skall gå i. Vilket jag inte tycker är så himla bra heller, med tanke på min efrarenhet, när ja precis kom i i klassen och fick igång mina studier i 8:an så var jag redan efter 2 år tvungen att byta skola och börja om på gymnasiet.

Den skolan som jag skulle vilja ha mina barn studerande i skulle vara en privat skola. Den skulle se ut på följande sätt:

Man börjar redan från förskolan, sedan fortsätter man med sin klass till skolgången upp till 12:an (12 år utbildning, 9 klasser inklusive gymnasiet med den inriktning man väljer med kamrater från skolan som man har kännt i nio år).
Man har skoluniform, så alla är lika i värde och fokusen läggs på skolgången och inte på vilka kläder man har och hur man ser ut i dem.
Man har frukost innan skolan börjar, mellanmål och lunch bestående av hälsosam mat så ungarna orkar hänga med i skolgången.
Man har en fritidsgård som erbjuder akrobatik, tennis och fotboll. Tvspel, böcker och studiehjälp.
Skolan skall ha ball, discon och roliga aktiviter och utflykter.
Skolan skall ha klassresor och utomlandsresor, till exempel spåkresor till dem länder av vilka man läser språk (äventuellt möjlighet till utbyte av studenter med andra skolor utomlands under sommaren). Tyska, engelska, franska och spanska är ju dem mest populära språken på vanliga skolor, men i min drömskola skall man även kunna läsa lite annorlunda språk som till exempel japanska, grekiska, italienska etc
Skolan skall kunna erbjuda bättre praktikplatser, bättre utbud av praktikplatser.
Skolan skall betalas av föräldrarna därav föräldrarna även får vara med och bestämma (det får även barnen eftersom dem vet hur skolan skall kunna bli bättre).
Man skall ha vuxna jobbandes på skolan som håller koll så det inte förekommer saker som mobbning och rökning och annan förbjuden aktivitet på skolan.
Skolan skall ha deciplin i klassrummen, inte som man har det i Sverige just nu där barn får slå lärarna och tvärtom. Tro mig det förekommer. Dock ingen kamratfostran eller sådant som på vissa andra privatskolor.
Skolan skall ha bland dem bästa lärarna i hela Sverige, vet att många bra lärare inte har jobb, därav får dem jobba på denna skolan. På grund av detta kommer lärarna erbjudas bostad och ersättning för lokala resor, så dem kan jobba bra.
Alla barn på skolan kommer erbjudas hjälp som psykolog, läkare och studiehjälp för att få det bästa resultaten av skolgången.

Det är min drömskola. Och någongång kommer jag bygga denna skola.

Indisk chicken masala på mitt sätt

Det här kommer ta dig ca 20 min att tilllaga.

Häll i ris i en kastrull och fyll den med vatten så vattnet kommer över riset med en fingertopp (3-5cm), tillsätt salt. Sätt på högsta värmen tills vattnet kokar, sedan minskar du värmen till nästlägsta och låter riset kokas medans du tilllagar kycklingen.

Ta två kyckling bröst, skär dem i små bitar. Skär lök i smala strimlor, stek i panna (med olja så klart). Tillsätt kycklingen och lite vatten (några matskedar). Hacka/krossa jordnötter elr cashewnötter till en massa. Tillsätt kryddor i kycklingen (salt, peppar, ingefära, indiskkrydda(paprika,spiskummin,chillipeppar), cayenne peppar), blanda, tillsätt nötterna, blanda.
När kycklingen är genomstekt tillsätter du en burk krossade tomater och 2-3dl matlagningsgrädde (det behövs dock inte eftersom rätten blir god ändå, men vill du att den är lite crämig och i såskonsistens så adda det med). Blanda, KLART!

GLÖM EJ BLANDA RISET DÅ OCH DÅ!

Lägg upp riset på talriken, häll över chiken masala, servera med sallad och tzatziki (eller vad du tycker om) och NJUT!

Smaklig måltid!


Chic frisyr a la festival chicÄlskade mamma

Tack mamma för det fina bröllopet vi fick med din hjälp!


Låt mig presentera :

Vår lilla familj,

Svetlana, leopardgecko 1,5 år

 

Nicki Minaj , mops 7 månader

 

 

Min man , 26 år

Jag , 24 år

 RSS 2.0